Reseptejä

Aloitin omaan käyttöön reseptivihkosen tekemistä ja niinpä ajattelin, että voisin niitä kirjoitella tännekin! En ole mikään nero keittiössä, mutta halua kokeilla kaikenlaista ehdottomasti löytyy. Resurssit ovat harmillisesti pienet, mutta parhaani yritän!


- Pannulla paistettua perunaa ja ruusukaalia
- Pesto-parmesaani uunitomaatit
- Paahdetut avokadot
- Silli-smetana
- Tomaatti-punasipuli salaatti
- Viikuna-omena levite
- Puolukka-banaani smoothie
- Kanafileet kerma-pippuri-viskikastikkeessa
- Avokado-omena salaatti
- Karppaajan pitsapohja

. . . . . . . . . .

PANNULLA PAISTETTUA PERUNAA JA RUUSUKAALIA

Pieniä perunoita
Ruusukaalia
Punainen kesäsipuli
Suolaa
Mustapippuria
Basilikaa
Voita
Vettä

Varaa kannellinen paistinpannu

Pilko ruusukaalit puoliksi, perunat paloiksi ja sipuli varsineen renkaiksi. Sekoita keskenään. Sulata pannulla reippaasti voita. Laita kasvikset pannulle ja sekoita. Kaada sekaan hieman vettä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja basilikalla. Anna kypsyä kannen alla miedolla-keskilämmöllä kunnes perunat ovat pehmenneet. Nauti!


. . . . . . . . . .

PESTO-PARMESAANI UUNITOMAATIT

Tomaatteja
Pestoa
Parmesaania
Tuoretta ruohosipulia

Puolita tomaatit ja kaiverra hieman pintaa. Aseta vuokaan. Laita pestoa tomaattien sisään ja raasta päälle paljon parmesaania. Leikkaa päälle tuoretta ruohosipulia. Paista uunissa 200 asteessa kunnes tomaatti on mukavan pehmentynyt ja paistunut. Nauti!

. . . . . . . . . .

PAAHDETUT AVOKADOT

Avokadoja
Parmesaanijuustoa
Suolaa
Mustapippuria
Mausteita oman maun mukaan

Halkaise avokado ja poista siemen. Leikkaa haluamasi kokoisiksi lohkoiksi (4-8 osaan). Poista kuoret. Raasta parmesaanijuustoa pienellä raastinkoolla. Ota uunipelti ja laita sen päälle leivinpaperi. Pyöritä lohkoja juustossa ja asettele leivinpaperille. Mausta makusi mukaan. Paista lohkoja uunissa ensin 200 asteessa 10 minuuttia ja sen jälkeen laske lämpötila 170 asteeseen ja paista vielä noin 8 minuuttia. Pinnan tulisi olla hieman rapsakka ja sisältä pehmeä. Nauti!

Suosittelen lämpimästi maustamaan avokadot. Pelkkä juustossa pyörittäminen ja mustapippurilla maustaminen jättää avokadot hieman mauttomaksi. Kokeilemalla pääsee itselle sopivaan makuun!

. . . . . . . . . .

SILLI-SMETANA

Maustettua silliä
1 prk      smetanaa
1/2         pieni punasipuli

Siirrä smetana pieneen kulhoon. Leikkele silliä pieniksi paloiksi ja sekoita smetanaan makusi mukaan (älä laita liikaa niin että siinä ei maistu kuin silli). Pilko punasipuli pieniksi paloiksi ja lisää smetanaan. Säätele ja lisää aineksia makusi mukaan. Kokeilemalla saat selville reseptin omalle maullesi sopivaksi. Nauti lisukkeena!

. . . . . . . . . .

TOMAATTI-PUNASIPULI SALAATTI

4-5 kpl    tomaattia
1 kpl       punasipuli
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria

Leikkaa tomaatit siivuiksi ja laita kulhoon. Leikkaa sipuli puolikkaiksi siivuiksi ja sekoita tomaattien joukkoon. Lisää hieman oliiviöljyä (älä uita, ei ole tarkoitus hukuttaa tomaatteja ja sipulia), ripaus suolaa ja mustapippuria. Sekoita ja tarjoile. Määriä voi vaihdella sen mukaan mistä tykkää.

. . . . . . . . . .

VIIKUNA-OMENA LEVITE

3/4 cup    kuivattuja viikunoita
1/4 cup    kuivattuja omenia
2 cup       lämmintä vettä (kiehautettua)
1 kpl        pienen appelsiinin kuori (itse tykkäisin vähemmän)
1/2 tl        merisuolaa (suositus karkeaa)
1-2 rkl     hunajaa
1/2 tl        kanelia

Pilko suurpiirteisesti paloiksi viikunat ja omenat ja laita kulhoon. Peitä lämpimällä vedellä ja anna hautua 20-25 minuuttia kunnes ovat pehmenneet. Siivilöi huolellisesti ottaen liemi talteen.
Aseta pehmenneet hedelmät kulhoon jossa voit survota ne. Lisää appelsiinin kuori ja suola. Survo kunnes koostumus on tahnamaista ja lisää tarvittaessa vähän kerrallaan lientä saadaksesi koostumuksesta tasaisen.
Lusikoi tahna purkkiin (itse ostin 2,5 dl lasisen hillopurkin). Paina tahnasta ilmakuplat pois. Jätä vähintään 1 cm tilaa. Laita päälle noin 0,5 cm lientä ja sulje kansi. Anna olla huoneenlämmössä.
Seuraavana päivänä sekoita sekaan hunaja ja kaneli. Säilyy jääkaapissa 4-6 viikkoa. Nauti juustojen tai suolaisten keksien kanssa.

. . . . . . . . . .

PUOLUKKA-BANAANI SMOOTHIE

375 g      luonnonjogurttia (puolet 750g purkista. Itse käytän Pirkan Luomu luonnonjogurttia)
3 kpl       banaania
10 rkl      puolukkaa
1 tl          sokeria (suosittelen ruokosokeria)
1 tl          vaniljasokeria

Laita luonnojogurtti ensin (yleinen ohje blendereissä: neste ensin). Sekoita joukkoon raaka-aine kerrallaan. Nauti!

. . . . . . . . . .

KANAFILEET KERMA-PIPPURI-VISKIKASTIKKEESSA

Kanafileet
Kanafileitä
Voita
Suolaa
Pippuria

Laita pannulle paljon voita. Paista kanafileet pannulla. Mausta molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Jos haluaa tehdä kastikkeen ilman lihoja pannulla, voi kypsyttämistä jatkaa uunissa tai vain laittaa kypsät fileet uuniin astiaan miedolle lämmölle jotta pysyvät lämpiminä kastikkeen teon ajan.

Kastike
2 prk kuohukermaa
Voita
Suolaa
Pippuria
Loraus viskiä

HUOMIOI maustaessa ja viskin käytössä, että maut voimistuvat kastikkeen hieman keittyessä kokoon.
Ruskista voita pannulla (lihan paistosta jäänyt rasva on hyvää pohjaa kastikkeelle). Lisää kerma. Mausta ensin suolalla (huomioi tuleva pippuri). Sen jälkeen reilusti mustapippuria. Lopuksi loraus viskiä oman maun mukaan ja jatkuvasti sekoittaen anna vähän aikaa maustua.

Kaada kastike kanafileiden päälle ja nauti! Hyviä lisukkeita ovat keitetyt ruusukaalit (8-10 min, hieman suolaa ja voita) sekä avokado-omena salaatti (alapuolella on ohje).

. . . . . . . . . .

AVOKADO-OMENA SALAATTI

2 kpl       avokadoa
1 kpl       vihreä omena
Loraus oliiviöljyä
Puristettua sitruunan mehua oman maun mukaan
Mustapippuria
Suolaa

Pilko avokadot ja omena kuutioiksi ja aseta kulhoon. Lisää oliiviöljyä, sitruunan mehua, vähän mustapippuria sekä suolaa. Sekoita. Laita jääkaappiin. Tarjoile viileänä.

. . . . . . . . . .

KARPPAAJAN PITSAPOHJA

1 prk       maitorahkaa
150g       juustoraastetta
2             kananmunaa
4 rkl        vehnäleseitä
3 rkl        ruisjauhoja
1 tl          leivinjauhetta
suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lusikoi taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa ensin noin 10 min (toki enemmän aikaa jos tarvitsee, saa olla kypsää). Laita päälle haluamasi täytteet ja takaisin uuniin 15 minuutiksi.

. . . . . . . . . .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti