Teelajien haudutusohjeistus
Tämä taulukko. Kaikki teen juojat tarvitsevat tämän taulukon. Ja siksi jaan sen nyt tänne. Taulukossa määritellään jokaisen teelajin hauduttamisaika, määrä suhteessa 2 dl vettä, veden suositeltava lämpötila sekä ehdotus käyttää vain mustassa teessä maitoa. Lämpötila suosituksesta kylläkin kuulemani mukaan vihreän teen ihanteellinen lämpötila on muistaakseni 60 asteen tienoilla. Mutta suuntaa antava taulukko. Olin haltioissani tästä!
Itse käytän nykyään hauduttaessa seuraavanlaisia vaiheita:
1. Keitän veden ja sen jälkeen käytän teenlehdet hetken pienessä määrässä tuota vettä, jonka jälkeen heitän käytetyn veden pois. Näin saan teestä suurimman osan kitkeryydestä pois (tätä tehdään Japanissa).
2. Lisään pannuun vähän viileää vettä ja sen jälkeen kaadan kuuman veden jolloin lämpötila laskee hieman 100:sta asteesta.
3. Laitan ajastimeen halutun haudutusajan.
4. Teen hauduttua nostan teenlehdet pois pannusta ja nautin maukkaasta teestä.
Yleensä en lisää sokeria, hunajaa tai vastaavaa enkä maitoa. Tarvittaessa vain kylmää vettä laskemaan lämpötilaa.
Suosittelen joskus maistamaan ruusuista teetä. Sivistynyt makukokemus. Tulee väkisin Englanti mieleen, siihen mielikuvaan sopii tällainen sadekelikin. Ja huomenna jaan tämän teehetken kyseisen rakkaan ystäväni kanssa... It will be lovely!
- Vipu kuittaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti